Konsulting

Utbildning
Misscommunication skriver och håller kurser för en rad ledande IT-utbildningsföretag i Stockholm och skriver och håller även företagsinterna utbildningar. Misscommunications egna utbildningar handlar främst om webutveckling och programmering. De företagsinterna kurser som erbjuds bygger på färdigt kursmaterial som anpassas efter kundernas behov.

Misscommunication kan också skriva utbildningsmaterial, manualer, handledningar och instruktioner för en kunds räkning.

Analys, systemering och projektledning
Misscommunication erbjuder tjänster inom området analys, systemering och projektledning. Misscommunication anlitas ofta för förstudier, behovsanalyser och anlyser av hur befintliga system kan och bör förändras. Ofta inbegriper analyserna någon form av kravinsamling och kravspecifikation som så småningom resulterar i funktionsspecifikationer och systemspecifikationer. Misscommunication är särskilt uppskattat för sina nogranna och uttömmande upphandlingsunderlag och underlag för IT-strategier.

Med sin dubbla erfarenhet av projektledare och leverantör av komplexa IT-system är Misscommunication till stor hjälp vid offertarbete, både i den förberendande fasen av kravframställning och vid bedömning av offerter. Misscommunication vet hur både kunder och leverantörer fungerar och tänker och kan därför hjälpa kunder att se igenom svagheter i offerter, och leverantörer att skriva attraktiva erbjudanden som kunder känner sig trygga med. Dock inte samtidigt!

Programmering
Misscommunication erbjuder programmeringstjänster avancerade webbprojekt.

Kvalitetsgranskning
Nästan alla webbplatser brister i kvalitet. De fungerar inte som de ska alla webbläsare, de fungerar inte i mobila enheter eller vid utskrift, de är inte anpassade för handikappade användare eller för begränsade klienter. De fungerar inte som tjänster i en tjänsteorienterad miljö eller som datakällor via web services eller widgets. Ofta tar de onödigt lång tid att ladda. För att komma till rätta med dessa problem gör man kanske flera olika versioner av samma tjänst, en för webbläsare, en för mobiltelefoner, en för systemintegration och en för widgets. Allt detta helt i onödan. Idag kan man enkelt skapa snabba webbplatser som fungerar i alla miljöer, för alla användare, för alla plattformar och för alla syften. En modern webbplats av god kvalitet fungerar per automatik alltid. För alla. För alltid. Misscommunication granskar din webbplats och visar vilka kvalitetsbrister som finns. Analysen ger er kunskaper för att rätta alla fel som er webbplats innehåller. Bygg inte om - bygg rätt.

Optimering av webbplatser
En webbsida ska ladda på under två sekunder, annars upplevs väntetiden som irriterande av besökare. Många lägger stor möda på att optimera databaser, köpa mer datorkraft och skapa serverkluster för att snabba upp sina webbplatser. Trots detta får de laddtider på upp till tio sekunder. Med hjälp av optimering av webplatser kan man ofta minska laddtiderna, bandbreddsanvändningen och serverns arbetsbelastning avsevärt. Detta helt utan programmering. I de flesta fall som Misscommunication arbetat med har vi genom att använda befintliga resurser på ett optimerat sätt minskat webbplatsers laddtider med 90%. Misscommunication erbjuder gratis analys av din webbplats optimeringsmöjligheter. Du får reda på din webbplats genomsnittliga laddtid hur mycket laddtiden kan minskas med hjälp av optimering. Därefter kan du välja att anlita Misscommunication för optimering om du vill.